Η Δέσποινα Βανδή έκλεισε σήμερα διαδικτυακό ραντεβού με τους followers της στο Instagram για τους δείξει μέσω live streaming πως φτιάχνει το περίφημο ψωμί της με τυρί φέτα.
Η δημοφιλής τραγουδίστρια για άλλη μια φορά δέχθηκε πολλά κολακευτικά σχόλια για την συνταγή της.
Το ψωμί της Δέσποινας:
ΥΛΙΚΑ
1 φλ. χλιαρό νερό
2 φακ. ξηρή μαγιά
1κ.σ ζάχαρη γενναιόδωρη
1κ.σ κοφτή αλάτι
3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τη γέμιση
Ελαιόλαδο
Φέτα
Θυμάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύετε τη μαγιά με το χλιαρό νερό και προσθέτετε την ζάχαρη. Αφήνετε το διάλυμα για 10 λεπτά. Σε μία λεκάνη βάζετε το αλεύρι, προσθέτετε το αλάτι και ρίχνεται το διάλυμα της μαγιάς. Ζυμώνετε και στην συνέχεια βάζετε την ζύμη μέσα σε μία λεκάνη, που έχετε αλείψει λίγο λάδι για μία ώρα σε ζεστό περιβάλλον για να ηρεμήσει και να φουσκώσει.
Όταν η ζύμη φουσκώσει την ξαναζυμώνετε και την ανοίγετε πάνω σε ένα πάγκο, που έχετε ρίξει αλεύρι σαν φύλλο. Τρίβετε την φέτα με τα χέρια σας σε μικρά κομμάτια και την απλώνετε πάνω στη ζύμη. Ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και θυμάρι και την τυλίγετε ώστε να δημιουργήσετε μια φρατζόλα.
Βρέχετε με νερό ελαφρά το ψωμί σας και το φουρνίζετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά και στη συνέχεια για 30 με 35 λεπτά στους 175 βαθμούς.
Το ψωμί σας είναι έτοιμο.