ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό baby πατάτες
  • 3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, κοπανισμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας φρεσκοκομμένο μαϊντανό ή θυμάρι
  • Αλάτι και πιπέρι (ανάλογα με τις προτιμήσεις)
  • 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

Βάζουμε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τις βράζουμε σκεπασμένες, για 30-35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν αρκετά ώστε να μπορεί να περάσει ένα πιρούνι μέσα τους.

Στραγγίζουμε καλά.

Λαδώνουμε ελαφρώς μια λαδόκολλα με ελαιόλαδο και αραδιάζουμε πάνω τις πατάτες. Με ένα πρες-πουρέ τις πατικώνουμε ελαφρώς.

Αναμειγνύουμε το βούτυρο, το σκόρδο και το μαϊντανό ή το θυμάρι και ρίχνουμε το μίγμα πάνω στις πατάτες.

Αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.

Τις ψήνουμε μέχρι να χρυσίσουν και να γίνουν τραγανές (10-15 λεπτά).

Τις βγάζουμε από το φούρνο, ρίχνουμε από πάνω την παρμεζάνα και τις ξαναβάζουμε στο φούρνο μέχρι να λιώσει πάνω τους το τυρί.

Γαρνίρουμε με λίγο αλάτι και μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.