Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας προτείνει τώρα, που μένουμε μέσα να φτιάξουμε το δικό μας ψωμί και μας παρουσιάζει μια εξαιρετική μα πάνω από όλα πανεύκολη συνταγή.  Μέσα σε 5 λεπτά θα έχετε ετοιμάσει το πιο νόστιμο ψωμί και θα το βάλετε στο φούρνο.

ΥΛΙΚΑ

• 300 γραμ. σκληρό αλεύρι

• 200 γραμ. καλαμποκάλευρο

• 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

• 1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο

• 2 κ.γλ. αλάτι

• 500 ml μπύρα

• 2 κ.σ. ελαιόλαδο

• 2 κ.σ. σουσάμι

• 2 κ.σ. λιναρόσπορο

• 2 κ.σ. ηλιόσπορο

• λίγο ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε ένα μπολ το σκληρό αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, το μπέικιν πάουντερ και με ένα κουτάλι τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλάτι, το μέλι και μια κουταλιά από τον κάθε σπόρο.  Ανακατεύουμε με κουτάλι τα υλικά. Προσθέτουμε και την μπύρα και ανακατεύουμε με το κουτάλι να σχηματιστεί η ζύμη.

Λαδώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ 30 εκατοστών. Αδειάζουμε τη ζύμη στη φόρμα. Λαδώνουμε ελαφρά την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με τους υπόλοιπους σπόρους.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα, για περίπου 50 λεπτά, για να ροδίσει και να φουσκώσει. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο γέρνουμε τη φόρμα, ώστε να πάρει αέρα και να μη νοτίσει.

Το αφήνουμε να στεγνώσει πάνω στη σχάρα.

Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr