ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
• 200 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι
• 4 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 αυγό
• 1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
• 1/2 κ.γλ. αλάτι
Για τη γέμιση
• 1 φλ. ψιλοκομμένο μαγειρεμένο κρέας ή κοτόπουλο από το χθεσινό τραπέζι
• 1 φλ. σάλτσα ντομάτας
• 1/2 φλ. τριμμένη γραβιέρα
• 1/2 φλ. τριμμένο έμενταλ
• 1 φλ. μοτσαρέλα κομμένη σε κυβάκια
• 1 φλ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε πρώτα την εύκολη ζύμη για πίτσα με γιαούρτι. Τοποθετούμε τα υλικά για τη βάση σε μπολ και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός ή σύρμα για 3΄, μέχρι να έχουμε χυλό. Λαδώνουμε ελαφρά και πασπαλίζουμε ένα ταψάκι για πίτσα 30 εκ. Αδειάζουμε τον χυλό και τον ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 230° C, στις αντιστάσεις πάνω και κάτω, στην τελευταία σχάρα του φούρνου, για 10΄-12΄, μέχρι να κάνει κρούστα και να ροδίσει ελαφρά.
Απλώνουμε στην ψημένη βάση τη σάλτσα και στρώνουμε τα τυριά τριγύρω. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαγειρεμένο κρέας και γαρνίρουμε με τα μανιτάρια. Τρίβουμε πιπέρι.
Ψήνουμε την πίτσα στους 230° C στις αντιστάσεις πάνω κάτω, στην τελευταία σχάρα, για 15΄, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει το ζυμάρι. Σερβίρουμε.
Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr