Γλυκιά πίτα με αφράτη και τραγανή σφολιάτα, πεντανόστιμη κρέμα αμυγδάλου και μυρωδάτο ροδάκινο.

ΥΛΙΚΑ

• 2 έτοιμα φύλλα σφολιάτα

• 125 γραμ. μαλακό βούτυρο

• 125 γραμ. ζάχαρη

• 125 γραμ. πούδρα αλεσμένο αμύγδαλο

• 1 κ.γλ. κορν φλάουρ (γεμάτο)

• 1 πρέζα αλάτι

• 1 συσκευασία ροδάκινα σε χυμό

• 2 αυγά ή 2 κρόκους

• 1 κ.σ. λικέρ από φρούτα (προαιρετικά)

Για την επάλειψη

• 1 κρόκο

• 1 κ.σ. ζάχαρη

• 1 κ.σ. νερό ή γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε τη γλυκιά πίτα με σφολιάτα, ξεπαγώνοντας πρώτα το έτοιμο φύλλο.

Χτυπάμε με μίξερ χειρός το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει.  Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το αμύγδαλο, το κορν φλάουρ και το αλάτι. Ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά και τα προσθέτουμε στο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά το μίγμα. Προσθέτουμε τα αβγά ανακατεύοντας και στη συνέχεια το λικέρ. Παγώνουμε το μίγμα στο ψυγείο ώστε να σφίξει.

Στραγγίζουμε τα φρούτα από τον χυμό και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί μέχρι να στεγνώσουν. Στη συνέχεια τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Στρώνουμε με λαδόκολλα το ταψί και απλώνουμε το μικρότερο φύλλο σφολιάτας.

Σε μπολ αναμειγνύουμε τα υλικά για το διάλυμα αυγού. Αλείφουμε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας και φροντίζουμε η εξωτερική πλευρά του φύλλου να μην πάει αβγό ώστε να φουσκώσουν σωστά οι στρώσεις της σφολιάτας.

Απλώνουμε την κρέμα αμυγδάλου με σπάτουλα αφήνοντας κενό 2 ½ εκατοστά περιμετρικά. Ακουμπάμε τις φέτες φρούτου επάνω. Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας πιέζοντας απαλά την επιφάνεια που ακουμπάει σταυρωτά ώστε να διώξουμε τον αέρα που εγκλωβίστηκε. Πιέζουμε απαλά την επιφάνεια με τις παλάμες κλείνουμε ολόγυρα τις ενώσεις του φύλλου.

Με μαχαίρι κοφτερό χαράζουμε την επιφάνεια.

Αλείφουμε ολόγυρα με διάλυμα αυγού προσέχοντας να μην λερώσουμε και τρέξει το διάλυμα στα πλαϊνά, ώστε να φουσκώσουν σωστά όλες οι στρώσεις της σφολιάτας.

Με οδοντογλυφίδα κάνουμε τρύπες στην επιφάνεια ώστε να φεύγουν οι υδρατμοί του ψησίματος. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180ºC για περίπου 35′ να ροδίσει καλά.

Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr