ΥΛΙΚΑ

  • 10 ασπράδια αυγών
  • 10  κρόκοι αυγών
  • 200 γραμ. ζάχαρη
  • 330 γραμ. αλεύρι
  • 4 γραμ. μπέικιν πάουντερ
  • σουσάμι ή νιφάδες βρώμης

Για την γέμιση

  • 200 γραμ. σοκολάτα γάλακτος  τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 150 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 50 γραμ. φουντούκια, καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα
  • μαρμελάδα φράουλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα χάμπουργκερ

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Μεταφέρουμε σε άλλο μπολ και καθαρίζουμε καλά τον κάδο και τα χτυπητήρια. Στην συνέχεια χτυπάμε σε αυτόν τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε χαμηλή ταχύτητα, έως ότου γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα. Ανακατεύουμε τη μισή από τη μαρέγκα με το μείγμα των κρόκων και προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα.

Πάνω σε μία λαδόκολλα δημιουργούμε κύκλους διαμέτρου 5-6 εκ. με ένα ίσιο, φαρδύ κορνέ (χωρίς δοντάκια). Πασπαλίζουμε την επιφάνειά τους με σουσάμι ή νιφάδες βρώμης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα (περίπου 10-12 λεπτά).

Για τη γέμιση

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε πάνω από την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Κάνουμε καλή ομογενοποίηση και προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο φουντούκι. Αφήνουμε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί ελαφρώς.

Συναρμολόγηση

Κόβουμε τα χάμπουργκερ στη μέση. Αλείφουμε και στα δύο μισά λίγη μαρμελάδα φράουλα, βάζουμε στο ένα από αυτά λίγη από τη σοκολατένια γέμιση και σκεπάζουμε με το δεύτερο μισό.