ΥΛΙΚΑ

  •  750 γραµ. γιαούρτι στραγγιστό
  •  250 γραµ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  •  1 συσκευασία καραμέλα γάλακτος (ζαχαρούχο καραμελωμένο)
  •  2 πακέτα μπισκότα της αρεσκείας σας (απλά ή γεμιστά)

Για το σερβίρισμα

  •  λίγη καραμέλα γάλακτος dulce de leche (ή λιωμένη σοκολάτα)
  •  καραμελωμένους ξηρούς καρπούς

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το πανεύκολο γιαουρτογλυκό χτυπάμε πρώτα την κρύα κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή με σύρμα ή μίξερ χειρός. Προσθέτουμε το γιαούρτι, την καραμέλα γάλακτος, μία πρέζα αλάτι και απαλά τα ανακατεύουμε με σπάτουλα.

Σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια μικρά μέσα στο γιαουρτογλυκό και ανακατεύουμε απαλά για να βραχούν.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα, αν θέλουμε στο γιαουρτογλυκό και ανακατεύουμε απαλά.

Για το γλυκό θα χρησιμοποιήσουμε τσέρκι, φόρμα με αποσπώμενη βάση ή πυρίμαχο σκεύος και το ακουμπάμε πάνω σε δίσκο ή πιατέλα.

Αδειάζουμε το γλυκό, το πιέζουμε με το κουτάλι για να μην έχει κενά και ισιώνουμε την επιφάνεια.

Παγώνουμε στην κατάψυξη για να σερβίρουμε το γιαουρτογλυκό με μπισκότα σαν παγωτό, ή το παγώνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί και να κόβεται σε κομμάτια σαν τούρτα.

Ξεφορμάρουμε με προσοχή το τσέρκι με την βοήθεια ενός μαχαιριού, που το περνάμε περιμετρικά στο τσέρκι να ξεκολλήσει το γιαουρτογλυκό.

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε, αφού το περιχύνουμε με καραμέλα γάλακτος ή λιωμένη σοκολάτα. Γαρνίρουμε με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς.