ΥΛΙΚΑ

  •     12-14 γαρίδες ή καραβίδες καθαρισμένες (αφήνουμε το κεφάλι ενωμένο στο καθαρισμένο σώμα)
  •     3 κ.σ ελαιόλαδο
  •     1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  •     2 χρωματιστές πιπεριές σε φέτες
  •     5-6 ασπρομανίταρα σε φέτες
  •     250 γραμ. κολοκύθα κίτρινη (κομμένη σε κύβους)
  •     1 κόκκινη γλυκοπατάτα (κομμένη σε κύβους)
  •     250 γραμ. μπρόκολο (χωρισμένο σε φουντάκια)
  •     1 κ.σ κόκκινη πάστα κάρυ
  •     400 γραμ. κρέμα καρύδας
  •     2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  •     2-3 κ.σ ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
  •     1 φλ. μαγειρεμένα και στραγγισμένα ρεβίθια
  •     1/2 φλ. ζωμό λαχανικών
  •     αλάτι
  •     ρύζι μπασμάτι για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε τις γαρίδες κάρυ με λαχανικά, ζεσταίνοντας πρώτα το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τις γαρίδες για 2-3΄ να αλλάξουν χρώμα. Τις βάζουμε σε πιάτο.

Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, αφήνουμε να λαδωθούν και τρίβουμε την πάστα κάρυ στη βάση της κατσαρόλας.

Προσθέτουμε το ζωμό και την κρέμα καρύδας. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, που είναι και πιο σκληρό από τα λαχανικά.

Ρίχνουμε ξανά τις γαρίδες στη σάλτσα. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμύδια, τον κόλιανδρο και τα ρεβίθια.

Αλατίζουμε και ανακατεύουμε για 1΄ σε δυνατή φωτιά, ώστε να πήξει σάλτσα. Σερβίρουμε το υπέροχο κάρυ με ρύζι μπασμάτι.