ΥΛΙΚΑ
- 500 γραμ. φιλέτο γαλοπούλας στήθος
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 καρότα κομμένα σε φέτες
- 1 πράσο κομμένο σε φέτες
- 1 συσκευασία ντοματάκια αποφλοιωμένα ολόκληρα
- 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
- 1 δαφνόφυλλο
- 2 φλ. βρασμένο ρύζι
- 1/2 φλ. κεφαλοτύρι
- αλάτι -πιπέρι
Για τον πουρέ
- 6 πατάτες
- 1 φλ. γάλα
- 1 κ.σ βούτυρο
- λίγο μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το φιλέτο σε μπουκιές για τη γαλοπούλα ογκρατέν. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τη γαλοπούλα για 5-6 λεπτά.
Προσθέτουμε τα λαχανικά κι αφήνουμε να μαραθούν για 3-4 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο και τις ντομάτες. Τις πατάμε με κουτάλα να λιώσουν. Προσθέτουμε λίγο νερό και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά να μαλακώσει η γαλοπούλα. Αλατοπιπερώνουμε.
Σε μικρό πυρίμαχο σκεύος αλείφουμε λίγο ελαιόλαδο. Κάνουμε μια στρώση το ρύζι και το μισό τυρί. Απλώνουμε τη γαλοπούλα με τη σάλτσα. Τέλος απλώνουμε σε μια στρώση τον πουρέ. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 25 λεπτά να ροδίσει ελαφρά.
Για τον πουρέ
Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια και τις βράζουμε για περίπου 15 λεπτά να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε. Τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και τις λιώνουμε με πιρούνι. Προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά.