Η συνταγή από την Άνδρο, που παραδοσιακά γίνεται με γλίνα (λίπος) πατάτες, αυγά και λουκάνικα ψήνεται στον φούρνο. Εδώ σας δίνει μια πιο απλή εκδοχή της, για να απολαύσετε την πιο τέλεια ομελέτα φούρνου.
ΥΛΙΚΑ
• 3 κ.σ. ελαιόλαδο
• 2 χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε φέτες με μισό εκ. πάχος
• 4 μέτριες πατάτες κομμένες σε φέτες μισό εκ. πάχος
• 1 μέτριο κρεμμύδι
• 8 αυγά
• 1/2 φλ. γάλα
• αλάτι
• πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την παραδοσιακή Ανδιώτικη ομελέτα στο φούρνο, γνωστή ως φρουτάλια ή φουρτάλια Άνδρου, θα χρησιμοποιήσουμε ένα τηγάνι που να μπαίνει στο φούρνο.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα λουκάνικα για 3 λεπτά. Προσθέτουμε τις πατάτες και το κρεμμύδι, ανακατεύουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το τηγάνι για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ. Τα χτυπάμε με το σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα και το αλατοπίπερο και συνεχίζουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Περιχύνουμε τα υλικά του τηγανιού με τα αυγά. Ανακινούμε το τηγάνι, να πάει παντού το μείγμα των αυγών.
Ψήνουμε την ομελέτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C και για περίπου 15 λεπτά. Όταν φουσκώσει η ομελέτα και σταθεροποιηθεί είναι έτοιμη. Την αναποδογυρίζουμε σε ξύλο κοπής και την κόβουμε σε 6 τρίγωνα κομμάτια. Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.
Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr