ΥΛΙΚΑ

• 2 φιλέτα τσιπούρα

• 200 γραμ. baby πατάτες

• 1 μέτρια γλυκοπατάτα

• 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια

• 1 baby κολοκυθάκι

• 1 λεμόνι

• 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή

• 1 κ.γ. μπούκοβο

• 1 κ.γ. ρίγανη ξερή

• αλάτι

• φρεσκοτριμμένο πιπέρι

• φρέσκο κόλιανδρο για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τη γλυκοπατάτα και την κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Kόβουμε τις baby πατάτες στη μέση ή τέταρτα. Βάζουμε νερό να βράσει και προσθέτουμε αλάτι. Βράζουμε τη γλυκοπατάτα μαζί με τις baby πατάτες μέχρι να είναι al dente. Κόβουμε το baby κολοκύθι σε λεπτές φέτες.

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι. Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια ένταση για 6-7 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει. Προσθέτουμε τις πατάτες, το κολοκύθι κομμένο σε φέτες, την πάπρικα, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι. Τέλος προσθέτουμε το χυμό από το λεμόνι. Σοτάρουμε για 7-8 λεπτά σε μέτρια ένταση. Δεν ανακατεύουμε δυνατά γιατί οι πατάτες θα γίνουν πουρέ.

Αδειάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα μπολ και το ξαναβάζουμε στη φωτιά (χωρίς να το πλύνουμε). Χαράζουμε με ένα μαχαίρι την επάνω πλευρά από τα ψάρια μας. Τα ψήνουμε στο τηγάνι, για περίπου 4 λεπτά την επάνω πλευρά (με το δέρμα) και άλλα 2 λεπτά από την κάτω πλευρά.

Σερβίρουμε στο πιάτο με τη ζεστή πατατοσαλάτα.

Για περισσότερα, μπείτε στο www.coolartisan.gr