Φιλέτο πιπεράτο
Ένα γεύμα γιορταστικό και μοναδικό. Το φιλέτο αχτύπητο ή πολύ λεπτό, αν σου αρέσει έτσι, ψήνεται πολύ εύκολα στο αντικολλητικό τηγάνι. Η σάλτσα του πιπεριού τού δίνει ξεχωριστή γεύση. Μάθε να τη φτιάχνεις. Θα σου χρειαστεί όταν θελήσεις να γιορτάσεις μια ξεχωριστή μέρα με έναν φίλο
Υλικά (για 2 άτομα)
- 2 φιλέτα μοσχαρίσια
- 3-4 κουταλιές της σούπας χοντραλεσμένο πιπέρι
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- ½φλιτζάνι ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
- ½φλιτζάνι μπράντι
- 1 κύβο λαχανικών βιολογικό διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι νερό
- 1/3 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό αλάτι
Εκτέλεση
Ξεπλένεις με λίγο νερό τα φιλέτα και τα στεγνώνεις με χαρτί κουζίνας. Τα αλατίζεις. Ρίχνεις το πιπέρι και το πιέζεις με τις παλάμες σου για να σταθεί πάνω στο κρέας.
Ζεσταίνεις καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνεις το βούτυρο και πριν κάψει βάζεις μέσα στο τηγάνι τα φιλέτα. Τα ψήνεις για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, γυρίζοντάς τα μια-δυο φορές, για να κάνουν κρούστα που θα κρατήσει το εσωτερικό τους ζουμερό και ρόδινο.
Τα σβήνεις με το μπράντι και τα αφήνεις στη φωτιά για 1-2 λεπτά. Τα βγάζεις και κρατάς τους χυμούς τους στο τηγάνι. Κρατάς τα φιλέτα ζεστά.
Ρίχνεις στο τηγάνι τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, το νερό με τον κύβο, το υπόλοιπο πιπέρι και λίγο αλάτι, ανακατεύεις καλά κι αφήνεις τη σάλτσα να βράσει για 4-5 λεπτά. Σβήνεις τη φωτιά. Ρίχνεις την κρέμα γάλακτος, ανακατεύεις καλά και σερβίρεις τη σάλτσα ζεστή πάνω στα φιλέτα.
Η συνταγή για το «Φιλέτο πιπεράτο» συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο «Φοιτητής και στην κουζίνα», της Βίκυς Σμυρλή, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΠΕΔΙΟ.