ΥΛΙΚΑ

• 250 γραμ. ρεβίθια μουλιασμένα

• 1 κρεμμύδι

• 1 σκ. σκόρδο

• 1/2 ματσάκι μαϊντανό

• 1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο

• 1/2 κ.γλ. σόδα

• 1/2 κ.γλ. κύμινο

• 1/2 κ.γλ. πάπρικα καυτερή

• 2 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι με μέλι

• αλάτι

• πιπέρι

• λίγο ελαιόλαδο για το ταψί

• 3-4 κ.σ. αλεύρι

Για το σερβίρισμα

• αραβικές πίτες μικρές

• καρδιές μαρουλιού

• ντομάτα

• γιαούρτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για να φτιάξουμε την αυθεντική συνταγή φαλάφελ στο φούρνο, μουλιάζουμε τα ρεβίθια από την προηγούμενη ήμερα σε μπόλικο νερό για να φουσκώσουν. Την επόμενη τα στραγγίζουμε και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Τα βάζουμε σε μπολ.

Πολτοποιούμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τον κόλιανδρο, τη σόδα, το αλεύρι και τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνουμε. Τα προσθέτουμε στα πολτοποιημένα ρεβίθια, προσθέτουμε και το βαλσαμικό ξίδι με μέλι και ανακατεύουμε με κουτάλι το μίγμα.

Με το κουτάλι παίρνουμε κουταλιές μίγμα. Τους δίνουμε σχήμα μεγάλου πλακέ κεφτέ. Τα βάζουμε σε λαδωμένο αντικολλητικό ταψί και τα αλείφουμε με ελαιόλαδο. Ψήνουμε τους ρεβιθοκεφτέδες σε καλά προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς C για 15 λεπτά, τους αναποδογυρίζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά περίπου επιπλέον μέχρι να ροδίσουν.

Σερβίρουμε τα φαλάφελ με αραβικές πίτες, λαχανικά, γιαούρτι, και σάλτσα ντομάτας

Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr