ΥΛΙΚΑ
- 250 γραμ. φακές βρασμένες
- 1 καρότο
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 αβοκάντο
- 1 φλ. καλαμπόκι βρασμένο
- 1 φούντα μπρόκολο
- 4-5 πίκλες αγγουράκια
- κόκκινα φασόλια βρασμένα (προαιρετικά)
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
- λίγο άνηθο
- λίγο μαϊντανό
Για το dressing
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- 4 κ.σ ξύδι από κρασί
- 1 κ.σ χυμό από λεμόνι
- 1 κ.σ μουστάρδα
- αλάτι
- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τις φακές σαλάτα, επιλέξτε τα λαχανικά που αγαπάτε ή αυτά που έχετε τώρα στο ψυγείο σας.
Οι φακές μπορεί να είναι και μαγειρεμένες φακές που περίσσεψαν από το χθεσινό τραπέζι αλλά θα πρέπει να τις στραγγίσετε καλά. Διαφορετικά βράστε τις φακές μέχρι να κρατάνε στο δόντι. Το μπρόκολο μπορεί να είναι λίγο μπρόκολο που περίσσεψε από το χθεσινό τραπέζι. Αν είναι πολύ φρέσκο και τρυφερό εγώ το βάζω ωμό και ψιλοκομμένο. Το καρότο, αν έχει περισσέψει βραστό καρότο από άλλο φαγητό, διαφορετικά μπορείτε να τρίψετε ωμό καρότο στη σαλάτα με φακές.
Κόβω όλα τα υλικά σε μικρά κομμάτια και τα βάζω σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίξτε το αβοκάντο και τα βότανα λίγο πριν σερβίρετε την σαλάτα.
Χτυπάω όλα τα υλικά του ντρέσινγκ και περιχύνω τη σαλάτα. Ανακατεύω και τη σερβίρω.