Η κινόα είναι σπόρος που ανήκει στα super foods και μας έρχεται από τους Ίνκας και γενικά από τους προκολομβιανούς λαούς της Νότιας Αμερικής. Θεωρείται δε, πλήρες δημητριακό και μια καλή πηγή φυτικών ινών. Έχει μεγάλη διατροφική αξία και κάνει τη σαλάτα ένα ολοκληρωμένο γεύμα όταν συνδυαστεί με φακές και τόνο.

ΥΛΙΚΑ

• 1 φλ. φακές

• 1 φλ. κινόα

• 1 αγγούρι

• 1 κόκκινη πιπεριά

• 1 κίτρινη πιπεριά

• 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

• 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

• 3 κ.σ. μαγιονέζα

• 1 συσκευασία τόνο σε νερό στραγγισμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τις φακές σαλάτα με τόνο, αν δεν βρείτε κινόα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλιγούρι που θα μουλιάσετε σε νερό για 10 λεπτά.

Ξεπλένουμε τις φακές και τις βράζουμε σε λίγο νερό για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά φροντίζοντας να μην παραβράσουν. Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Ξεπλένουμε την κινόα τη στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και τη βάζουμε στην κατσαρόλα με δύο φλιτζάνια νερό.

Σκεπάζουμε και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά να μαλακώσει. Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Αφαιρούμε τους σπόρους του αγγουριού. Το κόβουμε σε μικρά καρέ. Βάζουμε σε μπολ. Αφαιρούμε κοτσάνι, ίνες και σπόρους από τις πιπεριές και κόβουμε σε μικρά καρέ. Τις βάζουμε στο μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπά υλικά.

Ανακατεύουμε πολύ καλά και αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε τη σαλάτα κρύα.

Για περισσότερα, μπείτε στo www.argiro.gr