ΥΛΙΚΑ
• 3 φλιτζάνια γεμάτα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
• ½ ποτήρι (ή 110 γρ.) γάλα
• ½ ποτήρι (ή 110 γρ.) νερό ανθρακούχο
• 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη κρυσταλλική
• 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί. Αλευρώνουμε τα χέρια μας και φτιάχνουμε μια μπάλα. Πιέζουμε την μπάλα με την παλάμη μας προς τα κάτω, δημιουργώντας έναν κύκλο διαμέτρου 20 εκ. Με ένα μαχαίρι χαράζουμε την επιφάνεια του ζυμαριού. Αλείφουμε με λίγο γάλα και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC. Μόλις βάλουμε το ψωμί στο φούρνο κατεβάζουμε στους 180Οc και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
Σερβίρουμε ζεστό με βούτυρο και μαρμελάδα ή όποιο άλειμμα προτιμάμε.
Για περισσότερα, μπείτε στο www.steliosparliaros.gr