Φτιάξτε το με πλούσια κρέμα και πεντανόστιμη, ζουμερή σάλτσα κιμά και σίγουρα δεν θα μείνετε στο ένα κομμάτι.

ΥΛΙΚΑ

• 500 γραμ. ζυμαρικά (ριγκατόνι ή κοραλάκι ή κοφτό μακαρόνι)

• αλάτι

• 3 -4 κ.σ. κεφαλοτύρι (για την κρούστα)

Για τη ζουμερή σάλτσα κιμά

• 700 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος

• 4 κ.σ. ελαιόλαδο

• 2 φέτες μπέικον

• 1 σκ. σκόρδο

• 1 μέτριο κρεμμύδι

• 1 κλωνάρι σέλερυ

• 2 καρότα

• 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

• 1 συσκευασία ψιλοκομμένες ή τριμμένες ντομάτες

• 1/2 φλ. νερό

• 1 δαφνόφυλο

• 1/2 ξυλάκι κανέλας

• αλάτι

• πιπέρι

Για την εύκολη κρέμα μπεσαμέλ

• 1.250 γραμ. γάλα

• 6 γεμάτες κ.σ. κορν φλάουρ (125 γραμ.)

• 2 κ.σ. βούτυρο

• 2 αυγά χτυπημένα

• αλάτι

• 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

• 1/2 φλ. κεφαλοτύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε το εύκολο παστίτσιο ριγκατόνι, βάζοντας στο μπλέντερ το μπέικον, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερυ και τα ψιλοκόβουμε (ή τα ψιλοκόβουμε στο χέρι).

Για τη ζουμερή σάλτσα κιμά

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε τον κιμά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε να μαραθούν για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τον πελτέ, τον ψήνουμε, ανακατεύοντας για 1 λεπτό και ρίχνουμε τις ντομάτες. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. Αν στεγνώσει γρήγορα ο κιμάς συμπληρώστε λίγο ζεστό νερό.

Προς το τέλος του βρασμού, ρίχνουμε δαφνόφυλλο και κανέλα και αλατοπιπερώνουμε. Θέλω ο κιμάς να είναι αρκετά ζουμερός στο τέλος. Γι’ αυτό ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ζεστό νερό η ζωμό. Αφήνουμε τα μυρωδικά να αρωματίσουν για 5 λεπτά και τα αφαιρούμε.

Για την εύκολη κρέμα μπεσαμέλ

Βάζουμε όλα τα υλικά κρύα στην κατσαρόλα (εκτός από τα αυγά) και ανακατεύοντας τακτικά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά αφήνουμε να βράσει και να πήξει για λίγα λεπτά.

Μόλις βράσει η εύκολη κρέμα μπεσαμέλ, αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει για 5-6΄ και προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και το κεφαλοτύρι. Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις με το σύρμα, ώστε γρήγορα τα αυγά να ομογενοποιηθούν στην κρέμα.

Στήνουμε το εύκολο παστίτσιο

Βράζουμε τα ζυμαρικά, σε αλατισμένο νερό 2- 3 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στην συσκευασία. Τα στραγγίζουμε. Ρίχνουμε τα ριγκατόνι στον κιμά και προσθέτουμε τη μισή κρέμα και το τυρί. Ανακατεύουμε να γεμίσουν τα ζυμαρικά με τις σάλτσες και τα αδειάζουμε σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος.

Μην σας τρομάζει αν οι σάλτσες είναι αρκετά ζουμερές. Θα ρουφήξουν καλύτερα τα ζυμαρικά και θα γίνουν τέλεια. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα και με πιρούνι ανακατεύουμε ελαφρά να μπει μέσα στα ριγκατόνι.

Δεν τα βάζουμε σε στρώσεις όπως το κλασικό παστίτσιο. Η κρέμα θα γεμίσει την τρύπα του ριγκατόνι και θα σκάει στο στόμα σε κάθε δαγκωνιά.

Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με τις 3 κουταλιές κεφαλοτύρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180-200o C για 30 λεπτά, στη μεσαία σχάρα μέχρι να κάνει ελαφριά κρούστα η επιφάνεια. Δεν κόβεται σε κομμάτια όσο είναι ζεστό. Σερβίρουμε το εύκολο παστίτσιο ζεστό με κουτάλα όσο ακόμα τρέχουν οι κρέμες του.

Αν θέλετε πιο αραιή υφή στη μπεσαμέλ για πιο αφράτο αποτέλεσμα, θα προσθέσετε 1 φλ. γάλα ακόμα στην κρέμα μπεσαμέλ και θα γίνει πιο τρεμουλιαστό το παστίτσιο.

Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr