Ένα γλυκό με κεράσια και μασκαρπόνε πολύ νόστιμο και πρωτότυπο, που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί πόσο εύκολο είναι στην παρασκευή του. Τα κεράσια ας σημειωθεί ότι είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης C και φυτικών ινών.
ΥΛΙΚΑ
• 2½ φλ. κόκκινο κρασί
• 1 φλ. ζάχαρη
• 1 φλούδα πορτοκαλιού
• 500 γραμμ. κεράσια χωρίς κουκούτσια κομμένα στη μέση
• 1½ φλ. τυρί μασκαρπόνε
• 2½ κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
• 3 κ.σ. χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το εύκολο γλυκό με κεράσια και κρέμα μασκαρπόνε, βάζουμε πρώτα σε μικρή κατσαρόλα το κρασί, τη ζάχαρη και τη φλούδα πορτοκαλιού. Αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί. Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τα κεράσια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν 2΄. Μεταφέρουμε σε γυάλινο μπολ για να κοπεί ο βρασμός, παγώνουμε τα ποσαρισμένα κεράσια.
Χτυπάμε με σύρμα σε μπολ το μασκαρπόνε με το μέλι, να ενωθούν. Σε ποτήρια του μαρτίνι ή ψηλά ποτήρια με πόδι, ισομοιράζουμε τα παγωμένα κεράσια με το χυμό τους. Ισομοιράζουμε και την κρέμα μασκαρπόνε. Πασπαλίζουμε φιστίκι Αιγίνης.
Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr