ΥΛΙΚΑ
• 30 γρ. βούτυρο
• 230 γρ. μαύρη σοκολάτα 52% κακάο, τριμμένη
• 70 γρ. σοκολάτα 70% κακάο ή περισσότερο
• 100 ml ελαφριά κρέμα γάλακτος
• 5 ασπράδια αυγών
• 50 γρ. άχνη ζάχαρη
• 2 κρόκοι αυγών
• 2 κ. σ. κακάο
Για 4-6 άτομα. Προετοιμασία: 35 λεπτά. Χρόνος αναμονής: 4 ώρες
Απαραίτητος εξοπλισμός: μίξερ χειρός
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα σε χλιαρό μπεν μαρί. Ανακατεύετε καλά με μαρίζ και φροντίζουμε ώστε να μην ζεσταθεί πολύ η σοκολάτα.
Ζεσταίνουμε ελαφρά την κρέμα γάλακτος και την προσθέτουμε στη σοκολάτα. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέτουμε σταδιακά την άχνη ζάχαρη.
Ρίχνουμε τους κρόκους στη σοκολάτα και ενώνουμε προσεκτικά με τη μαρέγκα.
Αφήνουμε τη μους τουλάχιστον 4 ώρες στο ψυγείο για να πήξει. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγο κακάο.