ΥΛΙΚΑ

Για την εύκολη μους γιαουρτιού

• 250 γρ. κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

• 2 κ.σ. άχνη ζάχαρη

• 1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι

Για τα μπισκοτένια κρουασάν

• 8 ψημένα μίνι κρουασάν

• 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο

• 2 κ.σ. ζάχαρη

Για τα καραμελωμένα καλοκαιρινά φρούτα

• 4-5 ροδάκινα ή νεκταρίνια ώριμα αλλά σφιχτά

• 2 κ.σ. βούτυρο

• 4 κ.σ. ζάχαρη

• 2 κ.σ. γλυκό κρασί ή λικέρ φρούτων

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την εύκολη μους γιαουρτιού

Για να φτιάξουμε την εύκολη μους γιαουρτιού, χτυπάμε την κρύα κρέμα με μίξερ χειρός, μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη υφή. Προσθέτουμε την άχνη, την οποία μπορούμε να αυξομειώσουμε, ανάλογα με την προτίμησή μας. Ρίχνουμε την κρέμα στο γιαούρτι και αναδιπλώνουμε το μείγμα απαλά, με μαρίζ. Αφήνουμε τη μους στο ψυγείο να παγώσει.

Για τα μπισκοτένια κρουασάν

Κόβουμε τα ψημένα κρουασάν σε λεπτές φέτες. Τα βάζουμε σε μπολ, τα περιχύνουμε με το βούτυρο και ανακατεύουμε. Τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα, στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Τα ψήνουμε για 10′ περίπου, μέχρι να καραμελώσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Για τα καραμελωμένα καλοκαιρινά φρούτα

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε βαθύ τηγάνι. Πλένουμε, σκουπίζουμε και κόβουμε τα φρούτα σε φέτες, με τη φλούδα τους. Τα σοτάρουμε στο βούτυρο μέχρι να ροδίσουν. Τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να λιώσουν και να γίνουν σιρόπι. Προσθέτουμε το κρασί ή το λικέρ και αφήνουμε το σιρόπι να δέσει ελαφρά, για λίγα λεπτά. Παγώνουμε τα καραμελωμένα φρούτα.

Στήσιμο γλυκού

Σε μεγάλο γυάλινο μπολ, βάζουμε σε στρώσεις μους γιαούρτι, μπισκοτένια κρουασάν και καραμελωμένα κρύα φρούτα, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Σερβίρουμε αμέσως, πιάνοντας με κουτάλα, μέχρι κάτω, όλες τις στρώσεις.

Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr