ΥΛΙΚΑ

• 1.200 γραμ. κολοκυθάκια τρυφερά

• 5 αυγά χτυπημένα

• 300 γραμ. φέτα σε τρίμματα

• 300 γραμ. φρέσκο ανθότυρο

• 160 γραμ. (1 φακελάκι) φρυγανιά

• 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

• 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο

• 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους, ψιλοκομμένα

• 1/4 φλ. ελαιόλαδο

• αλάτι

• φρεσκοτριμμένο πιπέρι

• λίγο ελαιόλαδο για το ταψί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την εύκολη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο, λαδώνουμε ελαφρά ένα μικρό ταψί και το πασπαλίζουμε µε τη μισή φρυγανιά. Αφού πλύνετε ελαφρά τα κολοκυθάκια, αφαιρείτε το κοτσάνι και τα τρίβετε σε χοντρό τρίφτη. Τα αφήνετε στο σουρωτήρι, τα αλατίζετε λίγο και τα αφήνετε να ιδρώσουν για 15΄. Τα στύβετε µε τα χέρια και τα βάζετε σε µπολ. Προσθέτετε τα αυγά, τα τυριά, την υπόλοιπη φρυγανιά, τον άνηθο και τον δυόσμο, καθώς και τα φρέσκα κρεμμύδια. Τρίβετε μπόλικο πιπέρι και αλατίζετε, αφού πρώτα δοκιμάσετε το μείγµα.

Απλώνετε το μείγµα στο ταψί. Το ραντίζετε µε το ελαιόλαδο και ψήνετε την εύκολο κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο σε προθερµασµένο φούρνο στους 170οC στις αντιστάσεις για 40΄- 45΄, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.

Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr