ΥΛΙΚΑ

• 2 μπανάνες

• 120 γραμ. νιφάδες βρώμη

• 3 αυγά

• 50 γραμ. γιαούρτι

• 3 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

• φράουλες, μπλούμπερι ή ότι άλλο φρούτο σας αρέσει

• Μια πρέζα αλάτι

• Μέλι ή σιρόπι αγαύης

• Βούτυρο ή ελαιόλαδο για το τηγάνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατέψτε τη βρώμη με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Χτυπήστε τα αυγά. Λιώστε τις μπανάνες με ένα πιρούνι και αναμίξτε τις με τα χτυπημένα αυγά και το γιαούρτι. Προσθέστε το μίγμα βρώμης και ανακατέψτε καλά.

Βάλτε το λάδι ή το βούτυρο σε ένα τηγάνι και όταν ζεσταθεί ρίξτε μία μεγάλη κουταλιά από τον χυλό για να φτιάξετε το πανκέικ. Μόλις αρχίσει να κάνει φουσκάλες αναποδογυρίστε το πανκέικ. Χρειάζεται περίπου 2 λεπτά ψήσιμο από κάθε πλευρά.

Τοποθετήστε τα πανκέικς σε μια πιατέλα και προσθέστε τα φρούτα από πάνω καθώς και το σιρόπι.

Φωτογραφία: iStock/Getty Images/Ideal Images