Σαλάτα με ψημένο αχλάδι, μπλε τυρί και προσούτο

ΥΛΙΚΑ

  • 2 χούφτες ρόκα
  • 4 φέτες προσούτο
  • 100 γραμ. μπλε τυρί (χοντροσπασμένο με τα χέρια)
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 αχλάδια
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι (κατά βούληση)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

Κόβουμε τα αχλάδια σε τέταρτα, τα τυλίγουμε σε λαδόκολλα, τα μεταφέρουμε σε ταψί και τα ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Βάζουμε σε ένα μπολ τη ρόκα και στη συνέχεια το προσούτο, το μπλε τυρί και τα αχλάδια.

Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και ξύσμα λεμονιού.

Τέλος, προσθέτουμε κατά βούληση αλάτι και πιπέρι στη σαλάτα και σερβίρουμε.

Πατατοσαλάτα με φέτα και ρόδι

  • 1 γλυκοπατάτα
  • 4 baby πατάτες
  • 100 γραμ. φέτα
  • 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 κ.σ. ρόδι
  • 1 αγγουράκι τουρσί, κομμένο σε φέτες
  • 100 γρμ. γαλοπούλα, κομμένη σε κύβους
  • 1 κ.σ. κολοκυθόσπορο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι (κατά βούληση)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε αλατισμένο νερό σε μια κατσαρόλα και το φέρνουμε σε σημείο βρασμού.

Κόβουμε τις baby πατάτες σε κύβους και τις βράζουμε μέχρι να είναι al dente, περίπου 15 λεπτά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C

Κόβουμε τη γλυκοπατάτα σε κύβους και τη βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψί.

Προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40 λεπτά.

Στη συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, προσθέτουμε τις baby πατάτες και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.

Βγάζουμε τις πατάτες από το ταψί και τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.

Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο ανά μερίδα.