ΥΛΙΚΑ

• 1/4 κ. σ. σάλτσα σόγιας χαμηλού νατρίου
• 2 κ. γλ. ξύδι ρυζιού
• 2 κ. γλ. σησαμέλαιο
• 1 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
• Πιπέρι
• 2 πράσινα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες και επιπλέον για γαρνίρισμα
• 1 κ. γλ. σουσάμι, συν για γαρνίρισμα
• 100 γρ. κομμένο σολομό σε κομμάτια

ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

• Μαγειρεμένο άσπρο ή καστανό ρύζι
• Αβοκάντο σε φέτες
• Φέτα αγγούρι
• Edamame
• Τριμμένα καρότα
• Φέτες ραπανάκι
• Τοματίνια
• Passion fruits

ΟΔΗΓΙΕΣ

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί την σάλτσα σόγιας, το ξύδι ρυζιού, το σησαμέλαιο, το τζίντζερ, το κόκκινο πιπέρι, τα πράσινα κρεμμύδια και το σουσάμι. Προσθέστε τον σολομό και ρίξτε τα στο μπολ. Βάλτε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 15 λεπτά ή έως 1 ώρα.
Για να σερβίρετε, προσθέστε ρύζι στο κάτω μέρος των τεσσάρων υλικών. Στην κορυφή βάλτε τον σολομό και μετά τα υπόλοιπα υλικά της επιλογής σας. Γαρνίρετε με πράσινα κρεμμύδια και σουσάμι, πριν το σερβίρετε.
Από την Γκέλυ Καλουτά