ΥΛΙΚΑ

  • 1/2 iceberg
  • 100 γραμ.μοτσαρελάκια
  • 150 γραμ.ντοματίνια
  • 1/2 πακέτο βαλεριάνα
  • 150 γραμ. ζυμαρικά (φιογκάκια, κοφτά, βίδες)
  • 2 στήθη κοτόπουλο

Για το πέστο: 

  • 1 ματσάκι βασιλικό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι
  • 2 κ.σ.φιστίκια
  • 1κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά ετοιμάζουμε το πέστο. Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο στο μούλτι και τα χτυπάμε. Στο τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Εν τω μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά. Κόβουμε το iceberg σε κομμάτια. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά: τα βρασμένα ζυμαρικά, το ψημένο κοτόπουλο, τη βαλεριάνα, τα ντοματίνια και τα μοτσαρελάκια και προσθέτουμε το πέστο.

Αυτή η γευστική και θρεπτική σαλάτα με κοτόπουλο, πέστο και μοτσαρέλα είναι ιδανική για το μεσημεριανό ή το βραδινό σας γεύμα.