Μήλα με κρούστα δημητριακών

Τα υλικά που χρειάζεσαι είναι από αυτά που συνήθως χρησιμοποιείς για το πρωινό σου. Το μήλο είναι ένα εξαιρετικό φρούτο και κάνει πολύ καλή δουλειά για εύκολα και γρήγορα γλυκά. Τα δημητριακά και η μαύρη ζάχαρη ή το μέλι κάνουν την κρούστα τραγανή.

ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα)

  • 2 μήλα κομμένα σε φέτες
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη μαύρη κατά προτίμηση
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • ½ κουταλάκι του τσαγιού κανέλα

Για την κρούστα

  • 2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη ή μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας νιφάδες βρώμης
  • ½ φλιτζάνι κορν φλέικς

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζεις τον χυμό του λεμονιού σε ένα μπολ. Καθαρίζεις και κόβεις τα μήλα σε φέτες, τις ρίχνεις στο μπολ με το λεμόνι και τις πασπαλίζεις με τη ζάχαρη και την κανέλα.

Προθερμαίνεις τον φούρνο. Ετοιμάζεις την κρούστα. Ανακατεύεις το γάλα με το αλεύρι και τη μαύρη ζάχαρη, και προσθέτεις τις νιφάδες βρώμης και τα κορν φλέικς. Ανακατεύεις απαλά.

Μεταφέρεις τις φέτες του μήλου σε ένα ή δύο μικρά ατομικά σκεύη για ψήσιμο στον φούρνο.

Σκεπάζεις τα μήλα με το μείγμα της κρούστας που ετοίμασες και ψήνεις το γλυκό στον φούρνο για 20-25 λεπτά. Προσέχεις να μην καεί η κρούστα. Αν χρειαστεί τη σκεπάζεις με λαδόκολλα.

Μην ανησυχείς για τον χρόνο ψησίματος, γιατί ακόμα και να ψηθούν περισσότερο τα μήλα πάλι ωραία θα είναι.

Η συνταγή για τη «Μήλα με κρούστα δημητριακών» συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο «Φοιτητής και στην κουζίνα», της Βίκυς Σμυρλή, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΠΕΔΙΟ.