Σαλάτα με τόνο
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποια κονσέρβα ψαριού σου αρέσει. Εκτός από τον τόνο υπάρχει και ο σολομός, που είναι όμως λίγο πιο ακριβός. Άλλα παστά ψάρια, όπως για παράδειγμα η σαρδέλα, η ρέγκα και το σκουμπρί, είναι σπουδαίες τροφές για τα ιχθυέλαιά τους. Μπορείς να τα σερβίρεις σε ένα πιάτο με μπόλικο λεμόνι, που σου κάνει καλό, και να τα συνοδεύεις με σαλάτα. Έτσι έχεις ένα πλήρες, ωφέλιμο και νόστιμο γεύμα.
ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα)
- 1 σαλάτα γαλλική κομμένη με το χέρι (ή μαρούλι)
- 2 κονσέρβες τόνο (κατά προτίμηση σε νερό)
- 2 αυγά σφιχτά κομμένα στα τέσσερα
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο σε ροδέλες ή ξερό σε φέτες
- κύβοι από ψωμάκια τηγανητά ή πατάτες βραστές
- 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα αγγουράκια τουρσί
Για το ντρέσινγκ
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας ξίδι
- ½ κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο
- άνηθο φρέσκο (ή αποξηραμένο)
- αλάτι
- πιπέρι
Η συνταγή για τη «Σαλάτα με τόνο» συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο «Φοιτητής και στην κουζίνα», της Βίκυς Σμυρλή, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΠΕΔΙΟ.