ΥΛΙΚΑ
• 700 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
• 300 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες
• 10 κρόκοι αβγών ελευθέρας βοσκής
• 160 γρ. ζάχαρη
• 1 κλωναράκι βανίλια
• μαύρη και άσπρη ζάχαρη για το κάψιμο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη. Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα μαζί με τους σπόρους από το κλωναράκι βανίλιας (το έχουμε σχίσει κάθετα και με το μαχαιράκι έχουμε καθαρίσει το εσωτερικό, έτσι ώστε οι κόκκοι να πέσουν μέσα στο μείγμα). Ρίχνουμε μέσα στους κρόκους με τη ζάχαρη το ζεστό μείγμα της κρέμας. Ανακατεύουμε καλά για να έχουμε καλή ομογενοποίηση και σουρώνουμε. Γεμίζουμε ατομικά πυρίμαχα μπολ (μόνο τα 2 εκ. αυτών, ώστε να πετύχουμε καλύτερη υφή κατά το ψήσιμο).
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στο οποίο προσθέτουμε νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (σε μπεν μαρί) στους 140-150Ο C για 30 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσουν.
Τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και καίμε την επιφάνεια με φλόγιστρο ή με το ειδικό εργαλείο. Αν δεν έχετε φλόγιστρο προσθέστε την ζάχαρη και τοποθετήστε τα πυρίμαχα μπολ στο φούρνο, στην πάνω σχάρα, κάτω από δυνατό γκριλ. Αφήστε ανοιχτή την πόρτα του φούρνου για λίγα λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσει.
Για περισσότερα, μπείτε στο www.steliosparliaros.gr