Είναι ιδανικά για σνακ, για το πρωινό αλλά ακόμα και με τον καφέ σας. Είναι μια πανεύκολη συνταγή, που το αποτέλεσμα θα σας ξετρελάνει.
ΥΛΙΚΑ
• 120 γραμ. βούτυρο αγελάδας
• 180 γραμ. ζάχαρη μαύρη
• 1 αυγό
• 175 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 πρέζα αλάτι
• 80 γραμ. φουντούκια, τεμαχισμένα σε μικρά κομμάτια
• 180 γραμ. σοκολάτα γάλακτος τεμαχισμένη σε πολύ μικρά κομμάτια ή σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη στο μίξερ με το φτερό για να αφρατέψουν. Προσθέτουμε σταδιακά το αυγό, το αλεύρι και το αλάτι. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε τα φουντούκια και την τεμαχισμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε με το χέρι.
Αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί η ζύμη μας στο ψυγείο (10-20 λεπτά). Την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 1 εκ. και με ένα στρογγυλό κουπ πατ ή με ένα φλιτζάνι κόβουμε μπισκότα διαμέτρου 4 εκ.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C – 200°C και ψήνουμε τα μπισκότα για περίπου 15-20 λεπτά ή έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Για περισσότερα, μπείτε στο www.steliosparliaros.gr