Η παρασκευή γίνεται ως εξής:

Χτυπάτε ελαφριά μαρέγκα το ασπράδι του αυγού, προσθέτοντας μία πρέζα αλάτι. Μόλις η μαρέγκα αρχίσει να στέκεται, την τοποθετείται σε αντικολλητικό χαρτί και κάνετε στη συνέχεια μία γούβα στη μέση ώστε όταν θα μπει ο κρόκος να μην χυθεί.

Ψήνετε στους 200 βαθμούς αέρα για 3-5 λεπτά, αναλόγως το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος σας, μέχρι να ροδίσει η μαρέγκα. Στη συνέχεια προσθέτετε στο κέντρο τον κρόκο με προσοχή και το ψήνετε για άλλα τρία λεπτά ή αναλόγως το πόσο πολύ θέλετε να είναι ψημένος ο κρόκος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Fish and chips: H αυθεντική, βρετανική συνταγή

Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και σερβίρετε τα αυγά ρίχνοντας – αν θέλετε – και φρέσκο πιπέρι.

Τόσο απλά, τόσο εύκολα, γρήγορα, ελαφρά και υγιεινά.

Προσοχή: Όσα αυγά χρησιμοποιήσετε για τη μαρέγκα σε τόσα «σύννεφα» (μπαλάκια) θα τη χωρίσετε ώστε στη συνέχεια ο κάθε κρόκος να βρει τη δική του …γουβίτσα.

Καλή όρεξη!