ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση

• 250 γραμ. μπισκότα digestive

• 100 γραμ. βούτυρο λιωμένο (σε θερμ. δωμ.)

Για την κρέμα

• 250 γραμ. κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

• 100 γραμ. ζάχαρη άχνη

• 300 γραμ. τυρί κρέμα (σε θερμ. δωμ.)

• 1 λεμόνι (ξύσμα)

Για τη σάλτσα βύσσινο

• 1 συσκευασία κομπόστα βύσσινο

• 1½ κ.σ. κορν φλάουρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την βάση του cheesecake

Αλέθουμε τα μπισκότα digestive στο μίξερ και τα κάνουμε σκόνη. Τα μεταφέρουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το βούτυρο και με τα δάχτυλα τα ψιχουλιάζουμε να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος.

Σε φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ. βουτυρωμένη στρώνουμε το μείγμα μπισκότου και το πατάμε καλά με την ανάποδη του κουταλιού να κολλήσει και να ισιώσει η επιφάνειά του. Ψήνουμε το μπισκότο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10΄. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Εναλλακτικά, μπορείτε να στρώσετε τη βάση μπισκότου στην φόρμα και αντί να το ψήσετε, απλά παγώστε το στο ψυγείο μέχρι να σφίξει και να σταθεροποιηθεί.

Η κρέμα του cheesecake

Στο μεταξύ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε ελαφριά σαντιγί (όχι πολύ χτύπημα γιατί θα σφίξει). Προσθέτουμε το ξύσμα και το φρέσκο τυρί κρέμα και απαλά τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα να ενωθούν. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στο ψημένο και κρύο πλέον μπισκότο. Τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.

Η σάλτσα βύσσινο

Στραγγίζουμε τα βύσσινα. Βάζουμε σε κατσαρολάκι το χυμό από το βύσσινο με το κορν φλάουρ και ανακατεύοντάς το συνέχεια με σύρμα το αφήνουμε να δέσει για 2΄-3΄. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα στραγγισμένα βύσσινα. Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει και την απλώνουμε στο παγωμένο cheesecake Παγώνουμε το cheesecake στο ψυγείο περίπου 30΄.

Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr