Συνδυάζει την κλασική συνταγή του cheesecake με ένα ζελέ από γλυκές, ώριμες φράουλες και το κάνει γεμιστό. Η διαδικασία είναι αρκετά απλή αλλά χρειάζεται χρόνο για να δέσει το ζελέ και έπειτα η κρέμα. Το μυστικό είναι όπως ο ίδιο δηλώνει: «συνήθως ετοιμάζω το ζελέ από την προηγούμενη μέρα για να είμαι σίγουρος ότι έχει δέσει σωστά»
ΥΛΙΚΑ
Για τη γέμιση φράουλα
- 500 γρ. φράουλες, καθαρισμένες
- 4 γρ. σκόνη ζελατίνη
Για τη βάση cheesecake
- 250 γραμ. μπισκότα digestive
- 100 γραμ. βούτυρο λιωμένο (σε θερμ. δωμ.)
Για την κρέμα του cheesecake
- 400 γραμ. κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 100 γραμ. ζάχαρη άχνη
- 800 γραμ. τυρί κρέμα (σε θερμ. δωμ.)
- 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
View this post on Instagram
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη γέμιση φράουλα
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κοτσάνια από τις φράουλες. Θέλουμε το τελικό βάρος (αφότου καθαριστούν) να είναι 500 γραμ. Τις κόβουμε σε φέτες και τις χτυπάμε στο μπλέντερ. Μεταφέρουμε τη μισή ποσότητα από τις φράουλες σε ένα κατσαρολάκι και τη ζεσταίνουμε στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια ένταση. Στη συνέχεια αφαιρούμε από το μάτι της κουζίνας και αδειάζουμε τη σκόνη ζελατίνη μέσα στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε με ένα φουέ. Μεταφέρουμε ξανά στο μπλέντερ και χτυπάμε και με την υπόλοιπη φράουλα Μεταφέρουμε όλη την ποσότητα σε ένα τσέρκι που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα με διάμετρο 15 εκ. Το μεταφέρουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε εκεί να δέσει για τουλάχιστον 6 ώρες
Για τη βάση cheesecake
Χτυπάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα με το βούτυρο μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα που μοιάζει με βρεγμένη άμμο. Το μεταφέρουμε στη βάση ενός ταψιού με αποσπώμενο τσέρκι με διάμετρο 22 εκ. και το αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Για την κρέμα του cheesecake
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη στο μίξερ μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντιγί. Στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Για το στήσιμο του cheesecake
Απλώνουμε το 1/3 της κρέμα πάνω από τη βάση του μπισκότου και απλώνουμε να καλύψει καλά όλη την επιφάνεια. Στη συνέχεια ξεφορμάρουμε το ζελέ από το τσέρκι και το βάζουμε πάνω από την κρέμα. Τέλος, περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα και χτυπάμε το ταψί μας καλά πάνω στον πάγκο για να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια. Μεταφέρουμε στο ψυγείο και αφήνουμε εκεί να σφίξει η κρέμα για τουλάχιστον 4 ώρες. Όταν είναι έτοιμο, κόβουμε και διακοσμούμε προαιρετικά με μαρμελάδα φράουλα.
Από τον food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη, Instagram @gabnikolaidis
Για περισσότερα, μπείτε στο www.coolartisan.gr