ΥΛΙΚΑ
- 260 γραμ. τριμμένα καρότα
- 120 γραμ. τυρί κρέμα
- 300 γραμ. καστανή ζάχαρη
- 100 γραμ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
- 240 ml ηλιέλαιο
- 4 αυγά
- 130 γραμ. μαρμελάδα της επιλογής σας
- 1 βανίλια
- 310 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 2 κ.γ.μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ.μπέικιν σόδα
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 1/2 κ.γ. κανέλα σκόνη
- 1 κ.γ.τζίντζερ σκόνη
- 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο σκόνη
- 1/4 κ.γ. γαρίφαλο σκόνη
- 260 γραμ. καρύδια
Για το frosting:
- 460 γραμ. τυρί κρέμα
- 340 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 κ.γ. βανίλια
- 750 γραμ. ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175οC.
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε, το τυρί κρέμα, την καστανή ζάχαρη, τη λευκή, το ηλιέλαιο και χτυπάμε με το σύρμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, ένα ένα, τη μαρμελάδα και ανακατεύουμε.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα στέρεα υλικά, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα, βανίλια, το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο, το γαρίφαλο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα στέρεα υλικά μέσα στο άλλο μπολ με τα αυγά κι ανακατεύουμε με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
Προσθέτουμε τα μισά καρύδια σε ένα μούλτι και τα σπάμε λίγο, τα προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά καθώς και το τριμμένο καρότο στον τρίφτη.
Ανακατεύουμε καλά.
Σε 3 ταψάκια των 20cm βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε και χωρίζουμε το μείγμα μας και στα τρία. Ψήνουμε στους 175οC για 30 λεπτά. Μην ανοίξετε καθόλου τον φούρνο γιατί το μείγμα θα πέσει.
Για το frosting:
Χτυπάμε στο μίξερ -στο φτερό- το βούτυρο, που είναι σε θερμοκρασία δωματίου με το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέτουμε σε δυο δόσεις τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια.
Βάζουμε το frosting σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Για το στήσιμο:
Σε μια βάση βάζουμε το ένα κομμάτι κέικ, από πάνω κρέμα και συνεχίζουμε. Βάζουμε γύρω-γύρω κρέμα, στολίσουμε με τα καρύδια και βάζουμε το carrot cakeστο ψυγείο να παγώσει.