ΥΛΙΚΑ
- 200 γραμ. φαρίν-απ
- 200 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 170 γραμ. βούτυρο
- 200 γραμ. καστανή ζάχαρη
- 100 γραμ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 αβγό
- 1 κρόκος
- 50 γραμ. σοκολάτα γάλακτος
- 50 γραμ. κουβερτούρα
- 50 γραμ. λευκή σοκολάτα
- 1/2 κ.γ. τζίντζερ σκόνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι γ.ο.χ. με το φαρίν-απ και το τζίντζερ και το αφήνετε στην άκρη. Λιώνετε το βούτυρο σε έναν φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπαιν μαρί. Σε ένα μπολ βάζετε τα δυο είδη ζάχαρης και το λιωμένο ζεστό βούτυρο και ανακατεύετε με σύρμα χειρός έως ότου λιώσουν οι ζάχαρες. Προσθέτετε τα αβγά και τη βανίλια στο μίγμα με το βούτυρο. Στο τέλος βάζετε το μίγμα των αλεύρων και ανακατεύετε καλά. Το μίγμα σας θα κολλάει στα χέρια. Προσοχή: Μην προσθέσετε έξτρα αλεύρι γιατί η ζύμη δεν πρέπει να είναι πολύ σφιχτή. Χωρίζετε την ζύμη σε 11 κομμάτια των 80gr. Σε ένα ταψί τοποθετείτε λαδόκολλα και βάζετε τη ζύμη σε σχήμα μπαλάκι. Κόβετε τις σοκολάτες σε μικρά ακανόνιστα κυβάκια και πιέζετε 3-4 κυβάκια σε κάθε ζύμη. Με αυτόν τον τρόπο, πιέζοντάς τα στη ζύμη, δημιουργείτε μικρά cookies. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 10 λεπτά. Τα αφαιρούμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Υ.Γ. Η ιστορία των Ben’s cookies ξεκινά το 1983 όταν η Helge Rubinstein, συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής και λάτρις της σοκολάτας αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό της ζαχαροπλαστείο. Έφτιαξε λοιπόν ένα πάγκο με γλυκά στην κλειστή αγορά της Οξφόρδης και πουλούσε τα αγαπημένα της μαλακά μπισκότα με φλεικς σοκολάτας, που τους έδωσε το όνομα του γιου της Ben. Τα Ben’s cookies δεν άργησαν να γίνουν διάσημα και φυσικά ανάρπαστα.