ΥΛΙΚΑ

• 3 ώριμες μπανάνες

• 250 γρ. αλεύρι

• 150 γρ. ζάχαρη

• 80 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

• 2 αυγά

• 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

• ½  κ.γ. μαγειρική σόδα

• μια πρέζα αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C. Σε ένα μπολ λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι. Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα υπόλευκο και αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε το μισό από το μείγμα με αλεύρι και βούτυρο και τον μισό πολτό από μπανάνες μέχρι να αναμειχθούν καλά. Ολοκληρώνουμε με τα υπόλοιπα συστατικά και ανακατεύουμε ξανά. Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα για κέικ, στρωμένη με λαδόκολλα. Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά.

Φωτογραφία: iStock/Getty Images/Ideal Images