ΥΛΙΚΑ

  • 8 φέτες ψωμί του τοστ
  • 4-5 αυγά
  • 1 φλ. γάλα
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 2 πρέζες κανέλα
  • 4 γεμάτες κ.σ. πραλίνα
  • φράουλες ή όποιο άλλο φρούτο εποχής επιθυμείτε για το σερβίρισμα (ακτινίδιο-βερίκοκο-ροδάκινο-μπανάνα)
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε να φτιάξουμε τις γεμιστές αυγοφέτες με πραλίνα και φρούτα, απλώνοντας 4 φέτες ψωμί του τοστ στον πάγκο. Αλείφουμε με πραλίνα για να καλυφθούν. Σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες φέτες ψωμί τοστ.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα και προσθέτουμε το γάλα. Βουτάμε κάθε σάντουιτς με πραλίνα, στο μείγμα αυγού και αφήνουμε να ρουφήξει για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.

Ανασηκώνουμε κάθε σάντουιτς, αφήνοντας να στραγγίξει τυχόν μείγμα αυγού.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο ή μαργαρίνη ίσα-ίσα, για να λαδωθεί το σκεύος. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το σάντουιτς να ροδίσει για 2 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά.

Κόβουμε τις φράουλες ή όποιο άλλο φρούτα θέλουμε σε πιάτο, προσθέτουμε μια κουταλιά γιαούρτι και κόβουμε διαγώνια τα σάντουιτς σε τρίγωνα.

Σερβίρουμε τις αυγοφέτες όσο ακόμα είναι ζεστές.