Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου αυτή την φορά φτιάχνει μια άκρως γκουρμέ συνταγή με αυγά στο φούρνο με ζαμπόν τυρί και ψημένο πουρέ πατάτας. Μια συνταγή καθημερινή, με υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι.
ΥΛΙΚΑ
• 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 6 ντοματίνια
• 3 φλ. σπανάκι baby
• 8 αυγά
• 1 φλ. τυρί που λιώνει
• 4 φέτες ζαμπόν
• αλάτι
• πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τον πουρέ πατάτας
• 1 κιλό πατάτες
• 60 γραµ. βούτυρο
• 60 γραµ. γάλα ή κρέμα γάλακτος
• λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
• αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα αυγά στο φούρνο με ζαμπόν και τυρί, θα χρησιμοποιήσουμε μικρό τετράγωνο σκεύος 24×24 εκ. Βουτυρώνουμε το ταψί. Ρίχνουμε στο ταψί το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα κομμένα ντοματίνια και το σπανάκι. Τα ανακατεύουμε.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά να ενωθούν, ρίχνουμε αλατοπίπερο και προσθέτουμε το τυρί. Περιχύνουμε τα λαχανικά. Ακουμπάμε επάνω τις φέτες ζαμπόν. Καλύπτουμε με ροζέτες πουρέ (ή αφήνουμε κουταλιές πουρέ στην επιφάνεια του ζαμπόν). Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 °C, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 50΄ να σταθεροποιηθεί το αυγό και να ροδίσει ελαφρά ο πουρές στην επιφάνεια.
Για τον πουρέ
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μικρά καρέ. Τις βάζουμε σε κατσαρόλα, καλύπτουμε με νερό και προσθέτουμε αλάτι. Από την ώρα που θα πάρουν βράση, βράζουμε για περίπου 20 λεπτά να μαλακώσουν καλά. Στραγγίζουμε πολύ καλά τις πατάτες τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, τις λιώνουμε με ένα σύρμα και προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα ζεστό. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το σχοινόπρασο. Γεμίζουμε ένα κορνέ με τον πουρέ και καλύπτουμε την επιφάνεια του ταψιού.
Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr