ΥΛΙΚΑ

Για την σάλτσα Hollandaise:

  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 κ.σ μουστάρδα
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • 100 γραμ. βούτυρο

Για το στήσιμο:

  • 1 φέτα ψωμί
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 φύλλο μαρούλι
  • 1 φέτα καπνιστή γαλοπούλα
  • 1 αυγό ποσέ
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον κρόκο του αυγού, την μουστάρδα και τον χυμό λεμονιού. Σε ένα μπρίκι λιώνουμε το βούτυρο, θέλουμε να είναι ζεστό, όχι καυτό. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά στο μπολ και σιγά σιγά προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύοντας διαρκώς με ένα σύρμα. Φτιάχνουμε το αυγό ποσέ σε κατσαρόλα με νερό, που βράζει.

Στήνουμε το πιάτο:

Αλείφουμε το ψωμί με μουστάρδα και τοποθετούμε πάνω ένα φύλλο μαρούλι, μια φέτα καπνιστή γαλοπούλα (ή άλλο αλλαντικό της επιλογής σας, ακόμα και καπνιστό σολομό) και ένα αυγό ποσέ. Περιχύνουμε με 2 κ.σ. σάλτσα Hollandaise. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και απολαμβάνουμε.