ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό αρνάκι μπούτι χωρίς το κόκκαλο μαζί με την νεφραμιά του, περίπου στα 1.300 γρ
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο λευκό (ξερό) ψιλοκομμένο
  • 60 ml λευκό κρασί
  • 3 μαρούλια (καρδιές)
  • 2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών
  • Αλάτι και Πιπέρι

    Για το Αυγολέμονο

  • 2 κροκοί αυγών
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • 1 κ.τ.σ κοφτή κορν φλαουρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι, τον άνηθο και τα φρέσκα κρεμμύδι.
  2. Τεμαχίζουμε το αρνάκι σε κομμάτια των 5 εκατοστών.
  3. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο γάλακτος (2 κ.σ) και τσιγαρίζουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
  4. Βγάζουμε τα κομμάτια από το τσιγαρισμένο αρνάκι σε μια πιατέλα και τα αφήνουμε στην άκρη
  5. Στο ίδιο βούτυρο με δυνατή φωτιά βάζουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά να μαραθούν καλά.
  6. Σβήνουμε με το λευκό κρασί
  7. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι και το τσιγαρισμένο αρνάκι.
  8. Μετά από λίγο προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών διαλυμένο σε ενάμιση λίτρο χλιαρού νερό.
  9. Όταν το φαγητό μας κοχλάσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε με το καπάκι την κατσαρόλα.
  10. Μετά από 1 ώρα ελέγχουμε αν έχει ψηθεί το κρέας με ένα πιρούνι.
  11. Μόλις το κρέας ψηθεί το βάζουμε όλο από την μια μεριά της κατσαρόλας και στην άλλη βάζουμε τα μαρούλια κομμένα.
  12. Δεν ανακατεύουμε αλλά μόνο κουνάμε την κατσαρόλα.
  13. Μετά από 20 λεπτά, ελέγχουμε αν τα κοτσάνια από τις καρδιές του μαρουλιού είναι μαλακά και ψημένα.
  14. Προσθέτουμε τον άνηθο και κουνάμε καλά την κατσαρόλα να πάει παντού.
  15. Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους των αυγών με το κορν φλαουρ και τα ανακατεύουμε καλά.
  16. Στύβουμε τον χυμό των λεμονιών και ανακατεύουμε και πάλι.
  17. Με μια κουτάλα παίρνουμε ζωμό από το φαγητό μας και το ρίχνουμε στο μπολ με το μείγμα αυγών, μετά την τρίτη κουταλιά ζωμού αδειάζουμε το μπολ στο φαγητό μας και αναταράσσουμε κουνώντας την κατσαρόλα να πάει παντού.
  18. Σκεπάζουμε το φαγητό μας και το αφήνουμε να δέσει έκτος φωτιάς για 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε
  19. Γαρνίρουμε το φρικασέ με λίγες φούντες από άνηθο από πάνω και με μια φέτα λεμονιού