ΥΛΙΚΑ

• 5 κρόκους αυγών

• 1 φλ. ζάχαρη

• 250 ml γάλα φρέσκο

• 1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο

• 2 κ.σ. ανθόνερο

• 250 ml κρέμα γάλακτος (κρύα και χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή)

• φιστίκια Αιγίνης ωμά για το σερβίρισμα

• άχνη και ανθόνερο για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το ανατολίτικο παγωτό, χτυπάμε με µίξερ χειρός τους κρόκους µε τη ζάχαρη για 5΄-6΄ µέχρι να ασπρίσουν και να λιώσει η ζάχαρη.

Ζεσταίνουμε το γάλα στην κατσαρόλα. Λίγο λίγο και πάντα ανακατεύοντας ρίχνουµε το ζεστό γάλα στα αυγά.

Ξαναβάζουµε το µείγµα στην κατσαρόλα σε µέτρια φωτιά και πάντα ανακατεύοντας µε ξύλινη κουτάλα. Αφήνουµε για λίγα λεπτά να πυκνώσει το υγρό. Εάν έχετε θερµόµετρο, στους 70οC είναι έτοιµο. Αλλιώς, όταν µένει ελαφριά στρώση κρέµας στην κουτάλα το µείγµα είναι έτοιµο. Προσοχή, δεν βράζουµε το µείγµα!

Αποσύρουµε την αραιή κρέµα από τη φωτιά. Προσθέτουµε το µέλι και τις 2 κ.σ. ανθόνερο. Αφήνουµε το µείγµα να κρυώσει καλά. Τότε προσθέτουµε την χτυπηµένη κρέµα και απαλά διπλώνουµε το µείγµα µε σπάτουλα.

Αν έχουµε παγωτοµηχανή, χτυπάµε σε αυτήν το παγωτό, αλλιώς βάζουµε το µείγµα στην κατάψυξη και µόλις αρχίσει να κάνει σώµα, να πήζει ελαφρά, το χτυπάµε µε µίξερ για να αφρατέψει.

Ξαναπαγώνουµε και επαναλαµβάνουµε 3-4 φορές την ίδια διαδικασία για πιο βελούδινη υφή, χωρίς κρυστάλλους.

Σερβίρουµε µε φιστίκια Αιγίνης, ραντίζουµε µε λίγο ανθόνερο και πασπαλίζουµε µε λίγη άχνη.

Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr