ΥΛΙΚΑ
• 500 γρ. τσουρέκι
• 400 γρ. ταλαγάνι (τριμμένο) ή κάποιο άλλο τυρί της αρεσκείας σας
• 120 γρ αλλαντικό της επιλογής σου (προτείνω με ένα πικάντικο σαλάμι)
• 6 αυγά
• 1 λίτρο γάλα
• 1/2 κ.σ. μπούκοβο
• 1 κλωνάρι φρέσκο θυμάρι
• αλάτι, πιπέρι
• βούτυρο για το ταψί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το τσουρέκι σε κύβους μεσαίου μεγέθους. Περνάμε το ταλαγάνι από τον τρίφτη και κόβουμε το αλλαντικό σε μικρά κυβάκια. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, το αλλαντικό, το μπούκοβο, το φρέσκο θυμάρι και χτυπάμε καλά.
Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος. Βάζουμε μέσα τους κύβους από το τσουρέκι. Τέλος, περιχύνουμε με το μίγμα που έχουμε φτιάξει. Αφήνουμε στου ψυγείο για 1 ώρα για να ρουφήξει το τσουρέκι τα υγρά. Βγάζουμε από το ψυγείο και καλύπτουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
Έπειτα, μεταφέρουμε στο φούρνο και ψήνουμε στους 180°C για 60 λεπτά. Τα τελευταία 15 λεπτά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο για να πάρει χρώμα. Αφήνουμε αν κρυώσει για 5 λεπτά και έπειτα κόβουμε κομμάτια και σερβίρουμε.
Από τον food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη, Instagram @gabnikolaidis
Για περισσότερα, μπείτε στο www.coolartisan.gr