ΥΛΙΚΑ

• 800 γραμ. ντοματίνια μακρόστενα

• ανθός αλατιού

• 100 γραμ. φέτα σκληρή ώριμη

• 50 γραμ σαλάμι ψιλοκομμένο

• 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη

• 3 κ.σ. βαλσαμικό

• 1-2 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού

• 4 κ.σ. ελαιόλαδο

• 2-3 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη

• πιπέρι φρεσκοτριμμένο

• 6 παξιμαδάκια ντακάκια αλεσμένα

• λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη για το σκεύος

Για την κρούστα

• 1-1/2 φλ. νιφάδες βρώμης

• 4 κ.σ. αμυγδαλόψιχα αλεσμένη

• 3 κ.σ. φιστίκι Αιγινής ψίχα αλεσμένο

• 3/4 φλ. παρμεζάνα ψιλοτριμμένη

• λίγο αλάτι

• λίγο πιπέρι

• 125 γραμ. βoύτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το αλμυρό κέικ με φέτα, πλένουμε πρώτα τα ντοματίνια, τα στεγνώνουμε και τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος. Τα βάζουμε σε μπολ, αλατίζουμε με ανθό αλατιού και πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο σκόρδο. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο,το ξύδι και την κρέμα βαλσαμικού.

Βουτυρώνουμε πυρίμαχο μικρό ταψάκι, τετράγωνο (24×24  εκ. ή κοντινό μέγεθος). Αλέθουμε τα ντακάκια και πασπαλίζουμε την επιφάνεια. Αδειάζουμε τα ντοματίνια και πασπαλίζουμε με τα τρίμματα φέτας, το ψιλοκομμένο σαλάμι και την φρέσκια ρίγανη. Ετοιμάζουμε την κρούστα.

Για την τραγανή κρούστα

Σε μπολ βάζουμε τη βρώμη, την παρμεζάνα, το αμύγδαλο και το φιστίκι Αιγίνης. Αλατίζουμε κατά βούληση, τρίβουμε κατά βούληση και ανακατεύουμε τα υλικά. Κόβουμε το βούτυρο σε κυβάκια. Ή το τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη πάνω στα υλικά.

Με τα δάχτυλα ψιχουλιάζουμε το μείγμα να σχηματιστούν κομμάτια σαν άμμος βρεγμένη κι ενωμένη σε μπάλες.
Αδειάζουμε το μείγμα σε κομματάκια πάνω στις ντομάτες. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια, να γίνει τραγανή και να φαίνεται από τα πλάγια του ταψιού η ντομάτα να κοχλάζει.

Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr