ΥΛΙΚΑ
- 5 -6 κρέπες διαμέτρου 20cm
- 500γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
- 300γραμ. μαγιονέζα
- 300γραμ. φιλέτο καπνιστού σολομού, ψιλοκομμένο
- 500γραμ. γαρίδες, βρασμένες ελαφρά, ψιλοκομμένες
- 150γραμ. φιλέτο καπνιστής πέστροφας, ψιλοκομμένο
- 100 γραμ.μπρικ
- 2 μέτρια αγγούρια ψιλοκομμένα
- 1 μικρό βαζάκι αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
- 1 φλ μικρό κάπαρη
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
Για τις κρέπες
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- 2 αυγά
- λίγο αλάτι
- λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τις κρέπες
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελάχιστες σταγόνες λάδι και το ζεσταίνουμε. Προσθέτουμε το μείγμα για κρέπες και ψήνουμε και από τις δύο πλευρές. Όσο πιο λεπτή είναι η κρέπα μας τόσο πιο ελαφριά θα γίνει η τούρτα μας.
Για την τούρτα
Ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά μας. Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με το γιαούρτι και προσθέτουμε λίγο αλάτι. Όχι πολύ γιατί όλα τα υλικά μας είναι καπνιστά και ήδη έχουν αρκετό. Κόβουμε τις κρέπες μας σε διάμετρο 20cm για να είναι ομοιόμορφες.
Στήσιμο τούρτας
Βάζουμε σαν βάση την πρώτη κρέπα στην πιατέλα που θέλουμε να σερβίρουμε την τούρτα. Αλείφουμε μια στρώση γιαούρτι με μαγιονέζα και από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα μέρος από όλα τα υλικά που έχουμε (σολομό, γαρίδες, πέστροφα, μπρικ, αγγούρι, τουρσί, κάπαρη και λίγο άνηθο ενδιάμεσα). Φροντίστε να υπολογίσετε σωστά τα υλικά σας ώστε να σας φτάσουν μέχρι το τέλος. Συνεχίστε με τις υπόλοιπες στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Συνήθως χρησιμοποιώ 5-6 κρέπες.
Στο τέλος, αλείφουμε την τούρτα μας με το μείγμα γιαουρτιού και μαγιονέζας που έχουμε υπολογίσει να μας περισσέψει.
Στολίζουμε με όποια υλικά μας αρέσουν όπως μπρικ στην κορυφή και ψιλοκομμένο άνηθο στα πλαϊνά.