ΥΛΙΚΑ

  •     1/4 φλ. ελαιόλαδο
  •     12 αγκινάρες καθαρισμένες
  •     1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  •     4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους κομμένα σε φέτες
  •     1 πράσο κομμένο σε φέτες
  •     1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε καρέ
  •     2 μέτριες πατάτες κομμένες σε καρέ
  •     2 μεγάλα καρότα σε φέτες
  •     300 γραμ. αρακά
  •     1/3 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  •     1/3 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
  •     1 λεμόνι
  •     1 κ.σ κορν φλάουρ (χωρίς γλουτένη)
  •     λίγο ζεστό νερό (ίσα που να σκεπάζει τα υλικά )
  •     αλάτι,  πιπέρι
  •     αυγολέμονο για το δέσιμο της σάλτσας
  •     Προαιρετικά για το σερβίρισμα: φρεσκοψημένο ψωμί και ξυνομυζήθρα Πάρου.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τις αγκινάρες αλά πολίτα, ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και τα λευκά μέρη των φρέσκων κρεμμυδιών για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε τον αρακά, τις πατάτες, τις αγκινάρες και το καρότο.

Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με ζεστό νερό, ίσα που να σκεπάζει τα υλικά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Προς το τέλος του βρασμού ξεσκεπάζουμε το φαγητό και βράζουμε λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά να πυκνώσει η σάλτσα. Στο τέλος μένει σχεδόν με το λάδι του το φαγητό και με πολύ λίγη δεμένη σάλτσα.

Περιχύνουμε με φρεσκοστυμμένο λεμόνι και αν θέλουμε δένουμε με κορν φλάουρ ή κάνουμε αγκινάρες αλά πολίτα με αυγολέμονο.