Τα τελευταία χρόνια ακούμε όλο και περισσότερο για το κολλαγόνο, το οποίο παράγει φυσικά το σώμα μας και χρόνο με τον χρόνο μειώνεται. Στην αγορά υπάρχουν πολλά υποκατάστατα κολλαγόνου με τα οποία μπορείς να δεις άμεσα αποτελέσματα τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Το σημαντικό όμως είναι να βρίσκεις και φυσικούς τρόπους παραγωγής του κολλαγόνου, όπως για παράδειγμα η καλή διατροφή. Παρακάτω θα μάθεις τις 5 τροφές που πρέπει να καταναλώνεις συχνά για να αυξήσεις το κολλαγόνο στον οργανισμό σου με τον πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο.
1. Σολομός
Όπως είναι γνωστό ο σολομός είναι μια πολύ καλή πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων που εμποδίζουν την διάσπαση του κολλαγόνου που δημιουργείται από τις περιβαλλοντικές συνθήκες, όπως η ηλιακή ακτινοβολία κι η ρύπανση. Τα καλά λιπαρά που περιέχει είναι ότι πρέπει για την επιδερμίδα μας, ενώ βοηθούν και στην απομάκρυνση των ρυτίδων.
2. Ηλιόσποροι και αμύγδαλα
Οι ηλιόσποροι, τα αμύγδαλα ακόμα και τα φουντούκια περιέχουν αντιοξειδωτικά αλλά και βιταμίνη Ε. Όλα αυτά βοηθούν στην απομάκρυνση των ελευθέρων ριζών, η οποία ευθύνεται για την δημιουργία των λεπτών γραμμών και κάθε είδους χαλάρωση. Μέσα στη μέρα σου – ακόμα και σαν σνακ στη δουλειά – βάλε στην διατροφή σου τους ηλιόσπορους και τα αμύγδαλα και πρόσθεσε στον οργανισμό σου βιταμίνη Ε, που τόσο την έχεις ανάγκη.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 5+1 τροφές που θα επαναφέρουν άμεσα τη λάμψη στην επιδερμίδα σου
3. Δαμάσκηνα
Χρειάζεσαι 4-5 δαμάσκηνα τη μέρα για να δεις μεγάλη διαφορά στην επιδερμίδα σου. Πρόκειται για ένα φρούτο που περιέχει τα περισσότερα αντιοξειδωτικά από οποιοδήποτε άλλο και είναι ικανό να αλλάξει το δέρμα σου άμεσα.
4. (Σκούρα) Πράσινα λαχανικά
Το σπανάκι όπως και το λάχανο είναι 2 πράσινα λαχανικά, τα οποία είναι πηγές χημικών συστατικών που αυξάνουν την παραγωγή του κολλαγόνου στον οργανισμό. Περιέχουν αντιοξειδωτικά και μια σαλάτα αρκεί για διατηρήσεις τόσο το βάρος σου όσο και να κάνεις καλό στο δέρμα σου και την αντιμετώπιση των πρώτων ρυτίδων.
5. Κόκκινα φρούτα και λαχανικά
Τα κεράσια, τα μήλα, οι φράουλες όπως επίσης τα παντζάρια και οι κόκκινες πιπεριές περιέχουν λυκοπένιο, το οποίο είναι ένα αντιοξειδωτικό που βοηθά αρκετά στην παραγωγή του κολλαγόνου. Εντυπωσιακό;
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΞΩΦΥΛΛΟY: PEXELS.COM