Μπράουνις
Θα χρειαστώ:
Υλικά (για 12 κομμάτια)
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- μισό πακέτο βούτυρο (125 γρ.) σε θερμοκρασία δωματίου
- 4 αυγά
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 φλιτζάνι κακάο
- 2 κουβερτούρες (2×200 γρ.)
- 1 φλιτζάνι ξηρούς καρπούς σε κομματάκια
- μισό φλιτζάνι χυμό πορτοκάλια
Συσκευές και σκεύη
- λαδόκολλα
- βαθύ μπολ
- ταψί (20×30)
- μαχαίρι
- φούρνος
- σπάτουλα σιλικόνης
- επιφάνεια κοπής
- μίξερ χειρός
Εκτέλεση
- Ρίχνω το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μπολ.
- Τα χτυπάω με το μίξερ για περίπου 5 λεπτά.
- Σπάω και βάζω τα αυγά στο μπολ.
- Ρίχνω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τον χυμό και το κακάο στο μπολ.
- Χτυπάω για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.
- Κόβω στην επιφάνεια κοπής τις κουβερτούρες σε μικρά κομματάκια.
- Ρίχνω τα κομματάκια κουβερτούρας και τους ξηρούς καρπούς στο μπολ.
- Χτυπάω για περίπου 2 λεπτά.
- Απλώνω ένα φύλλο λαδόκολλας στο ταψί.
- Ρίχνω το μείγμα στο ταψί και το απλώνω ομοιόμορφα με τη σπάτουλα.
- Το βάζω στον φούρνο και ψήνω στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
- Το βγάζω από τον φούρνο και κόβω σε κομμάτια.
…Σερβίρω!
Tips:
- Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με μια μπάλα παγωτό.
Η συνταγή για το «Μπράουνις» συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο «Απλά και διαφορετικά», του Γιώργου Ευγενειάδη, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΠΕΔΙΟ.
Link για το βιβλίο: