ΥΛΙΚΑ
- 2 φιλέτα σολομού χωρίς πέτσα
- 2 κολοκυθάκια
- 2 πιπεριές
- 2 καρότα
- 1/2 μπρόκολο
- 70 γραμ. βούτυρο
- 1 1/2 κ.σ. κορν φλάουρ
- Κρεμμυδάκι φρέσκο
- Σουσάμι
Για τη μαρινάδα:
- 100 ml σόγια
- 100 ml κρασί λευκό
- 100 γραμ. μέλι
- 1 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ
- 1 σκόρδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας. Βάζουμε τα φιλέτα σολομού στην μαρινάδα και τα αφήνουμε από μισή ώρα έως ένα βράδυ μέσα στο ψυγείο να μαριναριστούν.
Βγάζουμε τον σολομό απ το ψυγείο και τον στραγγίζουμε απ’ την μαρινάδα. Ακουμπάμε στην σχάρα του φούρνου τα φιλέτα και από κάτω ένα ταψάκι με νερό. Ψήνουμε στους 200ο C για 15 λεπτά περίπου.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι το κορν φλάουρ με 1 κ.σ. κρύο νερό.
Βάζουμε την μαρινάδα σε ένα τηγάνι και όταν πάρει βράση δένουμε με το κορν φλάουρ. Βγάζουμε απ’τη φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο και ανακατεύουμε για να δέσει ωραία η σάλτσα μας και να πάρει ωραίο σώμα.
Τέλος βάζουμε μέσα κρεμμυδάκι φρέσκο και σουσάμι.
Σερβίρουμε με λαχανικά ατμού που τα έχουμε κόψει σε κομμάτια και τα έχουμε βράσει για 10 λεπτά και στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα μπόλ, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο να αρωματιστούν.
Σημείωση: Η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει και στο τηγάνι.
Βάζουμε τον σολομό στο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 5 λεπτά απ’ την κάθε πλευρά, αφαιρούμε μετά από 10 λεπτά, κάνουμε την διαδικασία της σάλτσας και μετά βουτάμε τον σολομό πάλι μέσα.