ΥΛΙΚΑ
• 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
• 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 πρέζα ζάχαρη
• 1/4 κ.γ. αλάτι
• 400 γρ. γάλα φρέσκο
• 2 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βγάζουμε το βούτυρο από το ψυγείο 3 ώρες πριν φτιάξουμε τις κρέπες ή εναλλακτικά το λιώνουμε σε ένα μπρίκι. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε καλά με ένα αυγοδάρτη.
Βάζουμε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μόλις πάρει θερμοκρασία ρίχνουμε μία κουτάλα από το μείγμα στο τηγάνι και το απλώνουμε καλά με την κάτω πλευρά της κουτάλας. Μόλις πάρει χρώμα γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά. Επαναλαμβάνουμε για όλη τη ζύμη.
Τέλος γεμίζουμε κάθε κρέπα με υλικά της επιλογής μας, όπως πραλίνα και φράουλες.
View this post on Instagram
Από τον food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη, Instagram @gabnikolaidis
Για περισσότερα, μπείτε στο www.coolartisan.gr