ΥΛΙΚΑ

• 500 γραμ. μοσχάρι για κιμά

• 250 γραμ. χοιρινό για κιμά

• 250 γραμ. αρνί για κιμά

• 4 κ.σ. ελαιόλαδο

• 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

• 1 ντομάτα τριμμένη

• 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη

• 1 κ.σ. σουμάκ (θα το βρείτε στα καταστήματα μπαχαρικών)

• 1 κ.σ. ρίγανη

• 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

• 2 κ.σ. γιαούρτι

• 1 φλ. φρυγανιά χωρίς γλουτένη

• αλάτι

• φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για να φτιάξουμε τα μπιφτέκια σχάρας, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι. Το αφήνουμε για 8-10 λεπτά, να γίνει διάφανο και να μαλακώσει καλά. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα. Δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για λίγα λεπτά να συμπυκνωθεί η σάλτσα. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Βάζουμε σε μπολ τους κιμάδες, το σκόρδο, το σουμάκ, τη ρίγανη, το μαϊντανό, το γιαούρτι, το αλάτι και το πιπέρι και τέλος το μείγμα κρεμμύδι – ντομάτα. Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά προσθέτοντας τη φρυγανιά λίγη λίγη, όχι όλη με τη μία. Αφού ζυμώσουμε καλά τον κιμά για τα μπιφτέκια, τον αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.

Πλάθουμε 10 μπιφτέκια και τα ψήνουμε στη σχάρα για 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά. Εναλλακτικά ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 25-30 λεπτά. Καλό θα είναι να τα βάλουμε σε σχάρα μέσα σε ταψάκι για να ξεροψηθούν σαν μπιφτέκια σχάρας.

Συνοδεύστε τα με πουρέ ή δροσερή σαλάτα.

Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr