Πληθωρικός, καλοφαγάς, λάτρης της ποιότητας και των τοπικών σπεσιαλιτέ μα πάνω απ’ όλα καλόκαρδος και ιδιαίτερα αγαπητός θέλησε να ανακαλύψει τα νέα πιο in στέκια του Μανχάταν και φρόντισε να μας τα συστήσει.
Bar six, από τις καλύτερες casual κουζίνες της πόλης.
Στην 6η λεωφόρο, μεταξύ των 12 και 13 δρόμων, σχεδόν κάτω από το σπίτι της Cameron Diaz και του Issey Miyake, υπάρχει ένα μικρό εστιατόριο με Παριζιάνικο allure. Το σκηνικό: boiserie, βάζα με τριαντάφυλλα, δερμάτινοι καναπέδες και μια «βαριά» μπάρα που… αγκομαχάει κάτω από το βάρος των μπουκαλιών. Εστιατόριο που θα μπορούσε να είναι οπουδήποτε σ΄ ένα στενάκι στο Marrais, στην καρδιά του Παρισιού. Έξω δυο πολύτιμα τραπεζάκια για απογευματινό καπουτσίνο και μέσα Γαλλομαροκινό μενού με hit το σαλάχι με καμένο βούτυρο και κάπαρη, αγκινάρα ατμού με σάλτσα αντζούγιας, μυθικό στέικ με pomme frites και οπωσδήποτε την μπεστίγια, ένα μαροκάνικο μπακλαβά με χουρμάδες και ροδόνερο. Ξεχνάς πως βρίσκεσαι στο Μανχάταν, από τις «ηλιόλουστες» γεύσεις του μενού.
Per Se and Bouchon, κλασικό και πάντα πανάκριβο.
Στον τέταρτο όροφο του Time Warner Center βρίσκεται ένα μυθικό εστιατόριο για κάποιους foodies, λίγο ξεπερασμένο, για τους πιο πολλούς, με τρομερή όμως θέα στο Central Park και το Columbus Circle.
Ακριβό το γεύμα και ακόμα πιο ακριβό το δείπνο, γύρω στα 355$ το set menu χωρίς το κρασί, όμως η κουζίνα του μαέστρου Thomas Keller σε αποζημιώνει. Τα πιάτα είναι απλά στην όψη φτιαγμένα με την τρομερή γαλλική, τριάστερη τεχνική του σεφ της μπριγάδας Corey Chow όπως το αρνίσιο παϊδάκι με λαχανικά, που η γεύση του είναι πολυεπίπεδη.
Πολύ της μόδας είναι και το brunch στο Bouchon, του ίδιου chef στη ίδια διεύθυνση αλλά στον τρίτο όροφο του Time Warner Center και φυσικά απαραίτητη η κράτηση. Θα δείτε μέσα πολλούς καλοβαλμένους τουρίστες με σινιέ φιρμάτα ρούχα και καθόλου σαγιονάρες.
Le Coucou
Tο «πολύ» γαλλικό εστιατόριο του Daniel Rose, που εδώ και δυο χρόνια κάνει πάταγο στο Soho είναι χάρμα οφθαλμών και σε ανταμείβει με τις γεύσεις του. Από τα must οπωσδήποτε περιστέρι, οπωσδήποτε αχλάδια Belle Hélène και οπωσδήποτε smart casual ντύσιμο. Ιδανικό για πρόταση γάμου.
J.G. melon
Το «καλύτερο burger του κόσμου» δήλωσε η Gigi Hadid στον Jimmy Fallon και κατά τη γνώμη μου έχει απόλυτο δίκιο. Divine burger! Το μπεργκεράδικο, που άνοιξε το 1972 σερβίρει ίσως το καλύτερο burger, που έχω φάει ποτέ. Πάρτε το απλό cheece με το θεϊκό τραγανό μπέικον. Καθαρές πλούσιες γεύσεις, αφράτο brioche και ζουμερό κρεάτινο μπιφτέκι κάνουν την εμπειρία … εθιστική. Δύο locations στην πόλη.
10 Corso Como
Στο port district, στο νότιο μέρος της πόλης, εκεί όπου κάποτε υπήρχαν μόνο σκοτεινές προβλήτες, παρατημένα κουφάρια πλοίων και το απόλυτο σκοτάδι ξαφνικά η περιοχή μεταμορφώθηκε σε μια φωτεινή γειτονιά με πλακόστρωτους δρόμους και γέμισε με μπαρ και εστιατόρια, που ποτέ δεν αδειάζουν και είναι πάντα fully booked. Εκεί άνοιξε πέρσι το μιλανέζικο concept store 10 Corso Como της πρώην σιδηράς κυρίας της Ιταλικής Vogue και αργότερα του Elle, Carla Sozzani με δυο υποκαταστήματα στη Σεούλ και στη Σανγκάη. Στο γιγάντιο ναό της μόδας θα βρείτε εστιατόριο και καφέ δίπλα σε έργα τέχνης, δώρα, σινιέ κουζινικά και τα τελευταία κομμάτια της σαιζόν. Δίλημμα. Μπορείτε να αντισταθείτε στα ροζ triple΄ s και την faux τιρκουάζ γούνα του Dries Van Noten ή θα πάτε ακριβώς απέναντι στο άρτι αφιχθέν κατάστημα παπουτσιών της Sarah Jessica Parker για να κάνετε μεγάλες … καταθέσεις;
Crown Shy
Στο ισόγειο, ενός από τους ωραιότερους Art Deco ουρανοξύστες, στο 70 Pine street νομίζεις πως χάνεσαι μπαίνοντας στο Lobby. Μια χάλκινη πόρτα κρύβει πίσω της το νέο εστιατόριο του James Kent. Εκεί μπορείς να απολαύσεις με smart casual ντύσιμο, ένα τζιν τόνικ στο «φιλικό» χαμηλό μπαρ με τα φαρδιά άνετα σκαμπώ. Αν είστε πάνω από τέσσερα άτομα ζητήστε το τραπέζι μπροστά στη κουζίνα. Καμία δεκαριά μάγειρες στήνουν μπροστά σου σύγχρονη αμερικάνικη κουζίνα με μεσογειακές επιρροές. Σαλάτα με μαρούλια που αψηφούν τη βαρύτητα, στοιβαγμένα σα μιλφέιγ, κοτόπουλο ψημένο στα κάρβουνα αλλά και άλλες γαστριμαργικές προκλήσεις. Όλα ωραία και νόστιμα. Αφήστε χώρο για τα γλυκά. Μη χάσετε την πουτίγκα βουτύρου.
St Ambroeus
Το υπερ σικ ιταλικό καφέ-εστιατόριο, που άνοιξε το 1982 και ενώ έχει και αλλά παραρτήματα στην πόλη αυτό της οδού Madison μαζεύει όλες τις υπέρλαμπρες Ρωσίδες με τις μουσταρδί κροκό Kelly bag και τις Chanel καμέλιες καρφιτσωμένες στα μαλλιά τους. Όλοι οι γόνοι των καλών οικογενειών δίνουν εκεί τα ραντεβού τους, μοναχικοί κοστουμαρισμένοι κύριοι πίνουν τον καφέ τους και οι upper κυρίες της πόλης απολαμβάνουν τα αυγά a la rousse. Μη χάσετε έναν από τους καλύτερους καπουτσίνο της πόλης, τα αυγά Benedict και την σοκολατίνα.
Τα καλύτερα της Chinatown:
• Peking Duck House στη Mott street για θεϊκή πάπια, μπρόκολο στον ατμό με oyster sauce και dumplings με χοιρινό κιμά.
• Pho Pasteur υπέροχο, πάμφθηνο βιετναμέζικο στη Baxter street για γαριδόσουπα και μυθικά spring rolls.
• Jing Fong το μεγαλύτερο εστιατόριο του κόσμου στην Elisabeth street για ατελείωτη ποικιλία dim sum. Μη χάσετε αυτό με το soy skin γεμισμένο με κιμά.
Mέσα στο ολόλαμπρο και ολοκαίνουργιο εμπορικό κατάστημα Hudson yards, 10 Hudson Yards, New York, στο νέο καμάρι της πόλης, διασχίστε τους διαδρόμους από μάρμαρο και τιτάνιο και χαζέψτε στη βιτρίνα του Kenzo τα πουλόβερ με τις τίγρεις, ίσως το μόνο ποθητό brand από τα 90’s. Κατεβείτε στο υπόγειο, όπου σας περιμένει το Little Spain. Χάος από τουρίστες το Σαββατοκύριακο όμως το χαμόν και η ισπανική πίτσα αξίζουν την αναμονή. Μέσα στον πολυχώρο υπάρχει καλά κρυμμένο, σε μια γωνιά, το Mar, εστιατόριο για θαλασσινά και φρέσκο ψάρι. Δοκιμάστε καλκάνι ψημένο μέσα στο βούτυρο, φρέσκους αχινούς και γαρίδες πάνω στο μαντέμι. Λίγο δύσκολο να το πω, αλλά τέτοια θαλασσινά δεν έχω δοκιμάσει ούτε στην Ελλάδα. Η μυρωδιές και η γεύση σε τρελαίνουν. Αφήστε λίγο χώρο γιατί λίγο παραπέρα λειτουργεί παγωτατζιδικο με hit το παγωτό λεμόνι-ελαιόλαδο. Θεϊκό!
Από τον chef Βασίλη Καλλίδη, ιδιοκτήτη του Überness και του Pink Flamingo Dim Sum